0

Producenci

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  • AEG-ELECTROLUX
    Brak opisu
  • AquaSanita

  • AQUILA

  • BEST
    Brak opisu
  • BLANCO
    Brak opisu
  • BLANCO AKCESORIA
    Brak opisu
  • BLANCO New
    Brak opisu
  • BOSCH
    Brak opisu
  • Bunmei
    Brak opisu
  • CATA
    Brak opisu
  • CHROMA
    Noże type301 - już teraz wiadomo, że staną się legendą, tak jak legendą stały się prawie wszystkie projekty Ferdynanda Porsche, fascynujące swą oryginalnością. Znalazły już swoich zagorzałych fanów niemalże w każdym zakątku świata. Zaprojektowane przez genialnego projektanta, wykonane przez japońską firmę CHROMA, łączą w sobie kilka podstawowych cech charakterystycznych dla jego projektów: czysta, ponadczasowa forma w służbie funkcji, użycie nowoczesnych materiałów do konstrukcji, wykończenie wysokiej jakości i połączenie tradycji rzemiosła z zaawansowaną technologią.
     
    Wyprodukowanie tych noży powierzono firmie CHROMA, która odniosła ogromny, światowy sukces nożami HAIKU, bardzo wysoko notowanymi nożami wśród profesjonalistów.
     
    Noże type301 - nie tylko pięknie zaprojektowane, to również bardzo wysokiej klasy narzędzia do krojenia, wykonane z najwyższej jakości materiałów: rączka - wykonana ze stali nierdzewnej 18/10, ostrze - z czystej stali japońskiej 301 (łączenie jest niewidoczne).
     
    Noże type301 - już znalazły swoje miejsce w wiedeńskim Muzeum Sztuki Nowoczesnej (Vienna Modern Museum) i w słynnym nowojorskim muzeum MoMA (Museum of Modern Art). Zdobyły również kilka innych prestiżowych nagród i wyróżnień. Więcej informacji w zakładce o nożach oraz rekomendacje.
  • CIARKO
    Brak opisu
  • Concept
    Brak opisu
  • ELECTROLUX
    Brak opisu
  • ELICA
    Brak opisu
  • FABER
    Brak opisu
  • FALMEC
    Brak opisu
  • Feel
    Brak opisu
  • FISSLER

  • FRANKE
    Brak opisu
  • FRECAN
    Brak opisu
  • FREGGIA
    Brak opisu
  • Fujitora Industry /Tojiro
    Brak opisu
  • GLOBAL
    TRADYCJA
     
    Tysiąc lat temu japońscy płatnerze opracowali do perfekcji sztukę wykuwania mieczy, aby ich ostre, wytrzymałe klingi jak najlepiej służyły Samurajom – budzącej grozę kaście wojowników. Rzemieślnicy z fabryki Yoshikin w mieście Tsubame podtrzymują tę wielowiekową tradycję, wytwarzając szlachetne noże i narzędzia kuchenne na miarę współczesnych potrzeb.
     
    Japońska spółka Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida (dzisiejsze Tsubame), jako lokalny producent wyrobów ze stali nierdzewnej. W 1960 r. wprowadziła serię nadal bardzo popularnych noży Bunmei Gincho, która zawojowała rynek japońskich noży kuchennych, wytwarzanych do tego czasu niemal wyłącznie ze stali konwencjonalnej. Sukces Yoshikin polegał na zastosowaniu technologii, dzięki której łatwiejsze w utrzymaniu narzędzia ze stali nierdzewnej wyposażono w klingi nie ustępujące pod względem jakości tradycyjnym nożom kuchennym, wykonanym ze zwykłych stopów stali.
     
    Kolejny krok naprzód w rozwijanej przez Yoshikin koncepcji noży kuchennych wiązał się z zaadoptowaniem technologii produkcji zastaw stołowych: w ten sposób narodziła się linia GLOBAL. Od 1978 r. opierano się na założeniu, że te nowe, doskonale zaprojektowane i zaawansowane technologicznie noże, będą łączyły w sobie estetykę włoskiego wzornictwa, niemiecką wytrzymałość i japońską precyzję. Idea Yoshikin, aby cały nóż – od czubka ostrza po kraniec rękojeści – sporządzić z jednego fragmentu stali, zrobiła w świecie kulinariów prawdziwą furorę.
     
    Pierwsze noże GLOBAL zaprojektował w 1985 r. Komin Yamada. Światowej sławy projektant wzornictwa przemysłowego zgodził się stworzyć linię produktów, które zrewolucjonizują rynek. Wykorzystał w tym celu najlepsze materiały i najnowocześniejsze trendy w designie. Dysponował niemal nieograniczonym budżetem, pracując nad nożami kuchennymi, które przypadłyby do gustu zarówno profesjonalnym szefom kuchni, jak i amatorom sztuki kulinarnej. Nowe narzędzia miały być wygodne i łatwe w użyciu, a jednocześnie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających konsumentów.
     
    noże Global
    KUNSZT I FUNKCJONALNOŚĆ
     
    Noże GLOBAL są wykonane z materiałów najwyższej jakości. Do wyrobu klingi stosowana jest opatentowana przez Yoshikin, wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18 (zawierająca 18% chromu, molibden i wanad). Materiał poddawany jest najpierw obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, następnie obróbce podzerowej – w temperaturze -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewany. Proces wymrażania powoduje wzrost twardości stali do poziomu 56-58 w skali C Rockwella, dzięki czemu nóż zachowuje ostrość o wiele dłużej niż produkty z innych stopów i staje się wyjątkowo odporny na rdzę, przebarwienia czy korozję.
     
    Noże GLOBAL cechuje wypukły szlif głowni, widoczny w jej przekroju poprzecznym. Boczna powierzchnia klingi – od grzbietu do krawędzi ostrza – nie jest linią prostą, lecz łagodną krzywą. Dzięki takiemu rozwiązaniu ostrze kroi o wiele skuteczniej, a produkty żywnościowe łatwo odchodzą od noża.
     
    Pojedyncze noże, podobnie jak w dawnych czasach miecze Samurajów, są dokładnie ważone, aby jako gotowe, doskonale wyważone narzędzia idealnie leżały w dłoni. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja eliminują problem zakamarków, w których mogłyby się zbierać resztki jedzenia lub brud. Spełniają zatem najbardziej restrykcyjne normy w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Charakterystyczna dla produktów GLOBAL "kropkowana" rękojeść, której powierzchnia pokryta jest regularnie wgłębieniami (przypominającymi na zdjęciach kropki), gwarantuje pewny uchwyt i zapobiega wyślizgnięciu się noża z dłoni, tudzież podrażnieniom skóry.
    Początkowo komplet noży GLOBAL wyglądał dość skromnie, lecz na przestrzeni lat ilość produktów z tej linii zwiększyła się do ponad 100. W ofercie znajdują się narzędzia specjalistyczne, służące do wszelkich możliwych czynności związanych z przygotowywaniem posiłków.
     
    Pierwszorzędne miecze przydawały Samurajom świetności i klasy. W dzisiejszych czasach noże GLOBAL wzbogacają talent i osiągnięcia najznakomitszych szefów kuchni – czy to mistrzów w swoim zawodzie, czy też kuchmistrzów domowych.
     
    Komin Yamada
    DOWODY UZNANIA
     
    Mimo swoich skromnych początków, noże GLOBAL od lat 90-tych ubiegłego wieku nieprzerwanie święcą na świecie triumfy. Powstają w tej samej fabryce Yoshikin w prefekturze Niigata i wciąż są wykonywane ręcznie, zgodnie z najwyższymi standardami. Sprzedawane w ponad 95 krajach, cieszą się coraz większym uznaniem i zainteresowaniem klientów.
     
    Noże GLOBAL zdobyły wiele prestiżowych nagród:
     
  • Global NI
    Brak opisu
  • GLOBALO
    Brak opisu
  • GRAEF
    Brak opisu
  • In Sink Erator
    Brak opisu
  • InSinkErator
    Brak opisu
  • KATAOKA
    Brak opisu
  • KERNAU
    Brak opisu
  • Korkmaz
    Brak opisu
  • KWC
    KWC

    KWC to szwajcarska marka, która powstała w 1874 roku.
    Po 143 latach zakład produkcyjny nadal znajduje się dokładnie w tym samym miejscu. KWC to nie tylko marka – KWC to tradycja.

    Szwajcarskie dziedzictwo KWC to bardzo ważny element produkcji baterii i zlewozmywaków. Szwajcarzy znani są z zamiłowania do precyzji, niezawodności i funkcjonalnego wzornictwa.

     

    Inowacje, precyzja i wzornictwo 

    Innowacje są siłą napędową marki KWC, która jako pierwsza opracowała baterię z wyciąganą wylewką oraz jako pierwsza wprowadziła na rynek baterię z głowicą ceramiczną. 

    Od 2013 marka KWC należy do koncernu Franke, którego specjalnością jest produkcja urządzeń kuchennych – nie tylko baterii i zlewozmywaków, ale także okapów, płyt grzewczych, piekarników oraz blatów kuchennych. 

  • Kyocera
    Kyocera Corporation jako jedna z pierwszych firm wprowadziła na rynek noże ceramiczne i należy do największych producentów tego typu narzędzi na świecie. Legendarna japońska korporacja od 1984 roku opracowuje własne zaawansowane materiały ceramiczne, wytwarzane na bazie dwutlenku cyrkonu (ZrO2) oraz węglika cyrkonu (ZrC) o wysokim stopniu gęstości i czystości.
     
    W rezultacie narzędzia ceramiczne Kyocery są odporne na zużycie, nie korodują i nie niszczeją pod wpływem działania kwasów czy zasad, a ich wyjątkowo gładka powierzchnia nie przepuszcza zarazków, olejów ani soli. Noże ceramiczne są obojętne chemicznie i nie wydzielają jonów metali, więc nie zmieniają smaku ani koloru produktów – krojone nimi warzywa czy owoce nie brązowieją i nie grozi im metaliczny posmak. Ultralekkie ceramiczne klingi zachowują niewiarygodną ostrość o wiele dłużej niż ich metalowe odpowiedniki i nigdy nie rdzewieją. 
     
    Ponieważ szlachetna ceramika Kyocery jest niezwykle twarda (ustępuje pod względem twardości jedynie diamentowi), wykonane z niej noże są nieprzeciętnie wytrzymałe i cieszą się znakomitą opinią jako zdrowa alternatywa dla tradycyjnych stalowych narzędzi.
     
    test ostrości kuchennych noży ceramicznych Kyocera
     
    Wszystkie noże Kyocera są produkowane w Japonii i ostrzone ręcznie. Zanim trafią do sprzedaży, przechodzą bardzo szczegółową kontrolę jakości, która wyklucza wszelkie niedociągnięcia:
     
    kuchenny nóż ceramiczny Kyocera
     
    Test wykrywalności – noże ceramiczne Kyocera to jedne z najlepszych i najbardziej uznanych tego typu noży na świecie, dlatego posiadają zabezpieczenie, dzięki któremu są wykrywane w bramkach montowanych m.in. na lotniskach.
     
    Test wytrzymałości – kontrola kruchości i giętkości klingi. Noże ceramiczne Kyocera są tak wyważone, aby nie pękały po przypadkowym upadku.
     
    Test ostrości – każdy nóż jest idealnie naostrzony, a ostrze – wypolerowane. Dzięki temu narzędzie służy nam przez długi czas, bez konieczności częstego ostrzenia.
     
    Kyocera jako jedna z nielicznych firm ostrzy noże swoich klientów, ponieważ procedura ta wymaga specjalistycznych urządzeń. Jeżeli jednak odpowiednio zadbamy o nóż ceramiczny, z powodzeniem posłuży nam przez wiele lat.
     
    Pamiętajmy, aby nóż myć ręcznie, najlepiej delikatnym detergentem, i nie wkładać go do zmywarki, ponieważ te urządzenia tępią wszystkie noże. Używajmy noży ceramicznych do krojenia w linii prostej (np. owoców, warzyw, mięsa bez kości) – na desce drewnianej lub plastikowej. Należy uczulić domowników, że cienkie noże kuchenne nie służą do podważania słoików, otwierania puszek, cięcia kości ani produktów zamrożonych. Łamiąc te zasady, większość osób nieświadomie niszczy swoje „kuchenne przedłużenie ręki”.
     
    Oprócz szerokiej gamy noży Kyocera oferuje również odporne na rdzę ceramiczne akcesoria kuchenne (obieraczki, tarki, krajalnice, młynki, ostrzałki, nożyczki, skrobaczki) oraz produkty biurowe (pióra, noże kieszonkowe, nożyczki). Ofertę firmy uzupełniają m.in. elastyczne deski do krojenia, bambusowe bloki na noże, ochraniacze na ostrza oraz elektryczna ostrzałka diamentowa. Stylowy i zarazem funkcjonalny design sprawia, że wszechstronna kolekcja Kyocery stanowi nieocenione wsparcie w codziennym życiu współczesnej rodziny.
     
    ostrzenie kuchennych noży ceramicznych Kyocera
     
    Kyocera Corporation
     
    Firmę Kyocera, funkcjonującą do 1982 roku pod nazwą Kyoto Ceramic, założył Dr Kazuo Inamori w 1959 roku – 28 młodych ludzi pracujących w małym, podmiejskim warsztacie odważyło się wówczas snuć wielkie marzenia. Obecnie Kyocera Corporation ma siedzibę w Kioto i jest jednym ze światowych liderów w produkcji ceramicznych części elektronicznych oraz mocno zdywersyfikowanym przedsiębiorstwem globalnym. 
     
    Koncern Kyocera Group, obejmujący 235 firm i operujący w 29 krajach, skupia działalność wokół kilku kluczowych segmentów. Są to: Precyzyjne komponenty ceramiczne, Obudowy półprzewodników, Ceramiczne artykuły użytkowe, Urządzenia elektroniczne, Sprzęt telekomunikacyjny oraz Sprzęt biurowy. Firma systematycznie poszerza swoją ofertę o obszary takie, jak nowe produkty chemiczne (fine chemicals), przyrządy optyczne, systemy informatyczne i technologie komunikacyjne, a także prowadzi ośrodki badawcze, hotele i obiekty rekreacyjne. Kyocera zatrudnia ponad 71 000 pracowników, a jej wartość rynkową wyceniono w 2012 roku na 16,8 mld dolarów, dzięki czemu zajęła 426. miejsce na liście „Global 2000” magazynu „Forbes”, prezentującej największe światowe spółki.
     
    Motto korporacji – „Szanuj Świętość i kochaj ludzi” – odzwierciedla pragnienie, aby czynnie wspierać materialny i intelektualny rozwój globalnej społeczności, a jednocześnie wyraża niesłabnącą troskę firmy o środowisko naturalne. Kyocera nie tylko dostarcza klientom ekologiczne produkty (np. popularne na całym świecie panele słoneczne), lecz także podejmuje długofalowe inicjatywy, wprowadzając w fabrykach rozwiązania proekologiczne, biorąc udział w „sprzątaniu świata” czy organizując lekcje ekologii dla uczniów szkół podstawowych, którzy jako przyszli liderzy powinni świadomie dbać o otoczenie.
     
     motto firmy Kyocera
     
     fundacja Inamori
     
    Firma angażuje się również w działania na rzecz kultury i aktywnie promuje zasadę odpowiedzialności społecznej. Założyciel Kyocery w 1984 roku stworzył Fundację Inamori, która corocznie przyznaje jedno z najbardziej prestiżowych międzynarodowych wyróżnień – Nagrodę Kioto (tzw. japońskiego Nobla) – za wybitne osiągnięcia w jednej z trzech dziedzin: Nauki, Zaawansowanej Technologii oraz Sztuki i Filozofii. Prospołeczna postawa Kyocery sprawia, że firma finansuje stypendia dla słuchaczy uniwersytetów (w Chinach, USA, Meksyku i Japonii), wspiera drużynę piłki nożnej (Kyoto Sanga F.C.), ofiarowuje gotowe systemy wykorzystania energii słonecznej dla szkół pozbawionych dostępu do elektryczności (w Ugandzie, Nepalu i Tanzanii), oraz sponsoruje Muzeum Sztuki Kyocera, które otwarto w siedzibie koncernu w 1998 roku.
     
    Hasło przewodnie marki Kyocera – Granica nowej jakości (ang. The New Value Frontier) – to sygnał, że firma nieustannie tworzy nową jakość w oparciu o najświeższe zdobycze technologii. Kyocera proponuje unikalne rozwiązania, a jej misją jest dostarczanie wartościowych produktów, na które wciąż rośnie zapotrzebowanie. Źródłem sukcesu firmy jest naczelna reguła postępowania, którą wcześnie sformułował dla siebie i pracowników Dr Kazuo Inamori (dziś emerytowany prezes Kyocera Corporation i żywa legenda japońskiego biznesu), mianowicie aby „Czynić to, co przystoi czynić człowiekowi”.
     
     
    1990 – nagroda Good Design (dobry wzór) ustanowiona przez MITI (Ministerstwo Międzynarodowego Handlu i Przemysłu Japonii) dla modeli GLOBAL z dwóch serii: od G-1 do G-9 oraz od GS-1 do GS-10
     
    1991 – wpis do International Design Yearbook (międzynarodowego rocznika wzornictwa)
     
    1992 – nagroda Najlepszego Narzędzia Kuchennego przyznana przez Holenderskie Stowarzyszenie Kucharzy (Koksgilde Nederland)
     
    1995 – tytuł Best Buy (najlepszy zakup) wg brytyjskiego magazynu konsumenckiego „Which?” dla modelu GLOBAL G-2
     
    1996 – tytuł Najostrzejszego Noża według niemieckiego miesięcznika „A LA CARTE”
     
    2001 – nagroda Design Plus na międzynarodowych targach we Frankfurcie nad Menem dla modelu GLOBAL GS-29
     
    2002 – nagroda Long-selling Good Design (bestsellerowy dobry wzór) przyznana przez METI (Ministerstwo Gospodarki, Handlu i Przemysłu Japonii) dla modeli GLOBAL z dwóch serii: od G-1 do G-9 oraz od GS-1 do GS-1
     
    2003 – tytuł Best Buy (najlepszy zakup) wg brytyjskiego magazynu konsumenckiego „Which?” dla modelu GLOBAL G-2
     
    2005 – selekcja do 7. wystawy JIDA Design Museum (muzeum wzornictwa japońskiego) modele GLOBAL G-2 i GS-3
     
    2006 – nagroda Japanesque Modern 100 (100 najlepszych produktów, będących marką Japonii) przyznana przez Japanesque Modern Committee (Komisja Nowego Stylu Japońskiego) dla serii GLOBAL G
     
    2011 – tytuł Best Buy (najlepszy zakup) wg brytyjskiego magazynu konsumenckiego „Which?” dla modelu GLOBAL G-2
     
    2011 – tytuł Best Kitchen Gadget (najlepszy gadżet kuchenny) wg czytelników magazynu „GQ” dla modelu GLOBAL G-2
     
    Warto pamiętać, że oficjalne nagrody tylko częściowo świadczą o zadowoleniu tysięcy użytkowników, rozproszonych dziś po całym świecie.
     
    Noże GLOBAL są przede wszystkim ulubionymi narzędziami najwybitniejszych mistrzów kuchni, którzy pracują w ekskluzywnych hotelach i restauracjach. Słynni kucharze regularnie prezentują je również w stacjach telewizyjnych, gdzie prowadzą programy kulinarne. Noże te są często doceniane na międzynarodowych wystawach gastronomicznych i targach artykułów gospodarstwa domowego.
     
    Jednocześnie zespół projektantów Yoshikin wraz ze specjalistami do spraw planowania produkcji nieustannie rozwija linię noży GLOBAL, biorąc pod uwagę liczne sugestie i propozycje, które z różnych krajów docierają do firmy od aktualnych użytkowników tych narzędzi.
  • LIEBHERR
    Brak opisu
  • MAC KNIVES

    Japońskie noże kuchenne Mac Knives z miłości do precyzji i przyjemności z gotowania!

    Jesteśmy firmą specjalizującą się w sprzedaży i dystrybucji oryginalnych japońskich noży kuchennych. Świat japońskich noży nas zafascynował i stał się naszą pasją, którą chcemy „zarazić” tych, którzy tak jak my cenią sobie w nożach najwyższą jakość wykonania, trwałość i fenomenalną ostrość oraz stylowy wygląd i piękne wzornictwo. W naszej ofercie posiadamy profesjonalne noże kuchenne i noże do sushi wytwarzane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, które stanowią istne dzieła sztuki japońskich rzemieślników i które znalazły już swoich miłośników niemalże w każdym zakątku świata.

  • MAC5
    Brak opisu
  • Mcusta Zanmai
    Brak opisu
  • Minerva

    O MARCE

    Czy znasz Minervę ze starożytnej rzymskiej mitologii? Wielki wojownik,  patronka wiedzy, rzemiosła i sztuki. Kto, jak nie ona, może lepiej znać szczegóły dotyczące szycia.

    Właśnie ona została przedstawiona na pierwszej maszynie do szycia w 1871 roku przez dwóch ambitnych przedsiębiorców :  Emila Rezlera i Josefa Koma. Młody przedsiębiorca i genialny twórca wspólnie założyli swoje własną działalność krawiecką w sercu Austrii — we wspaniałym Wiedniu.

    W 1881 roku ich maszyny były oparte na technologii Wheelera i Wilsona i były oferowane w czterech rodzajach. Kluczowym elementem był czterosuwowy silnik zębatkowy, dzięki któremu już wtedy maszyny do szycia Minerva były najszybsze na rynku.

    W 1913 roku produkcja przemieściła się do Morawii. W 1918 roku każda maszyna do szycia Minerva produkowała do 50.000 jednostek odzieży rocznie.

    Tak wyglądała pierwsza maszyna do szycia Minerva,

    która była produkowana w fabryce w Austrii. 

    Z upływem czasu technologii zostały polepszone, były stworzone nowe części zamienne, obudowie, materiały, i tylko nazwa «Minerva»  pozostała się niezmiennym symbolem jakości.

    W 1938 roku produkcja ponownie została rozszerzona i przemieściła się w nowy budynek w Boskovice.   Już w 1953 roku Minerva, pozyskała wsparcie techniczne firmy BATA,  i zaczęła produkowanie przemysłowych maszyn do szycia,  orientowanych, w tym również na wyrobienie wyrobów skórzanych.

    W 1961 roku jeszcze jedna fabryka była otwarta w mieście Prostějovie ( na dzień dziszejszy miasto znajduje się w Czechach). Właśnie tutaj po raz pierwszy były stworzone pierwsze maszyny do obszywania dziurek do guzików wierzchniej odzieży.

    W 1967 roku firmą był przedstawiony nowy ścieg «zygzakowy», wykonywany specjalnym dużym haczykiem.

    W 1968 roku kierownictwo Minerva nagle i radykalnie zmienia swoje plany. Produkcja maszyn do szycia domowych zatrzymuję się, i firma koncentruje się na przemysłowym sprzęcie do szycia. 

    Trwa to do początku lat dziewięćdziesiątych. W ciągu dwudziestu lat w Europie nastąpił prawdziwy boom produkcji fabrycznej. W 1989 r. eksport wynosił ponad 22 000 maszyn przemysłowych rocznie. Jednak kobiety nie są gotowe do ubrań w sklepach — próbują szyć ekskluzywne rzeczy własnymi rękami, powodują rosnące zapotrzebowanie na domowe maszyny do szycia. Jako wynik, w 1990 roku Minerva ponawia sprzedaże w Czechosłowacji domowych maszyn do szycia.

    W 1993 roku Czechosłowacja rozpadła się, i fabryki Minerva okazują się jednocześnie w dwóch europejskich republikach: Czechach i Słowacji.  Rokiem później, za projektowanie modeli domowych maszyn do szycia bierze się brytyjska firma European Solution Ltd. Na każdej maszynie znajduje się napis: «Designed and specified by European Solutions, London, UK» — prestiżowy znak pracy najlepszych specjalistów w Europie.

    Po wykupieniu grupą DÜRKOPP ADLER akcji firmy Minerva Boskovice w 1997 roku, kierunki działalności zostały podzielone. Firma z Niemiec odpowiada za sprzęt przemysłowy, a firma Minerva Trade House LLP całkowicie koncentruje się na maszynach do szycia gospodarstwa domowego.

    Na dzień dzisiejszy produkty firmy Minerva są przedstawione na terenach Europy i WNP.


    Minerva: embracing her beauty

  • MONETA
    Brak opisu
  • Monster
    Brak opisu
  • NAGOMI
    Brak opisu
  • Narihira

    Narihira to popularna marka firmy Fujitora Industry – producenta wysokiej klasy noży Tojiro. Praktyczne i wygodne w użyciu narzędzia, które stosunkowo niewiele kosztują, cechuje staranne wykonanie oraz wysoka jakość. Zaprojektowano je specjalnie dla użytkowników, którzy cenią sobie ekonomiczne rozwiązania. Marka Narihira jest skierowana na rynek japoński, stąd też napisy na opakowaniu są wyłącznie w tym języku.

  • NODOR
    Brak opisu
  • NORTBERG
    Brak opisu
  • NOVIS
    Brak opisu
  • NOVY

    NOVY powstała w 1908 roku, a od 1965 roku produkuje wysokiej jakości okapy kuchenne. Od samego początku firma postawiła sobie za cel wprowadzenie na rynek niezwykle cichych urządzeń, które równocześnie charakteryzować się będą niezwykłą skutecznością wyciągu oparów. Dzięki unikalnej technologii odprowadzania obwodowego, opary kuchenne pochłaniane są na obrzeżach okapu, co uniemożliwia im rozprzestrzenianie się w kuchni. Novy zapewnia wysokiej klasy rozwiązania do kuchni w każdym stylu i o dowolnym rozkładzie – od rzucających się w oczy modeli, poprzez te ukryte w suficie lub szafkach. Każde urządzenie wykonane jest z najlepszych materiałów i wykończone z najwyższą uwagą i dbałością o detale.

  • Nytta Design
    Brak opisu
  • ROHE GERMANY

    ROHE Niemcy, to młoda firma z pomysłów i aspiracji, aby życie ludzkie uczynić piękniejszym. Założona w 2005 roku jako firma partnerska Josef-Schulte Ufer KG, rozwijamy i sprzedajemy artykuły stylu życia związanych z gotowania i przyjemności. Opowiadamy się za styl, emocje i miłość życia.

  • Samsung

    Grupa Samsung, będąca dawniej konglomeratem (czebolem), zatrudnia obecnie na całym świecie ponad 400 tysięcy pracowników w przemyśle samochodowym, elektronicznym, chemicznym, lotniczym, stoczniowym, w handlu, hotelarstwie, parkach rozrywki, przy projektowaniu i budowie wysokościowców, oraz w przemyśle tekstylnym i spożywczym. Po azjatyckim kryzysie finansowym, oddziały firmy Samsung zajmujące się poszczególnymi sektorami rynku są osobnymi firmami podlegającymi Grupie Samsung. 

  • SAMURA
    Brak opisu
  • Satake
    Brak opisu
  • SCANPAN
    Brak opisu
  • SCHOCK
    Brak opisu
  • Schulte-Ufer

    treść obrazu

    PRZEGLĄD MOŻLIWYCH WZORÓW PRODUKTÓW I FUNKCJI

     

    Powłoka XXStrong-diament-stick

    Ponadto powłoka z naszych produktów, zwracamy szczególną uwagę. Więc używamy wybitne właściwości diamentu dla unikalnej powłoką nieprzywierającą: Cechą szczególną naszych XXstrong-diamentowej powłoki jest to, że jest niezwykle odporna na zarysowania i ścieranie i są odporne na temperatury do 300 ° C. Ponadto doskonały efekt antyadhezyjna zapobiega przywieraniu smażonych lub wypiekach. Funkcje te są specjalnie zaprojektowane do naczyń ze stali nierdzewnej i dlaczego tylko w serii patelni Romana i XXstrong używany. W połączeniu z podłożem miedzi Protherm® Allherd każdy XXStrong-diament-pan osiągnie temperaturę roboczą w krótkim czasie - do smażenia i pieczenia najlepszych wyników.

     

    XXStrong ceramiczną powłoką antyadhezyjną

    XXStrong ceramiczną powłoką nieprzywierającą posiada odpowiednie właściwości XXStrong-diamentowej powłoki i wyposaża nasze specjalne produkty z aluminium. Ich zalety zostały już nagrodzone przez niezależne instytuty. Magazyn Öko-Test oceniane w grudniu 2005 roku ten produkt jako „bardzo dobry”, magazyn testowym Emporio w październiku 2010 roku jako „dobre”. Te cechy są następujące: bardzo odporny na wysokie temperatury (aż do 250 ° C), a zwłaszcza na ścieranie. Powłoka nawet posiada łopatki wykonane z metalowym stojaku. 

     

    PROTHERM ® Allherd-bazie miedzi

    Oprócz dobrej powłoki dna naczynia ma decydujące znaczenie dla doskonałego przygotowania posiłku. Dlatego też wyposażyć tylko europejskim dostawcą wielu naszych uprzęży z odpowiednim indukcji protherm®Kupferboden zewnątrz. Bo tylko ta ziemia ma najlepszą przewodność cieplną i właściwości regulacyjnych! Chociaż miedź jest bardzo drogie, drogie i przetwarzanie - a szczególnie dobry i szybki przewodnikiem ciepła miedź pomaga oszczędzać energię i gotowanie zachowuje witaminy. Baza miedź nagrzewa się szybko, optymalnie rozprowadza ciepło reaguje na każdą zmianę temperatury i pozwala na doskonałe rezultaty gotowania z najniższego poboru energii. Z ziemi miedzi Protherm® Allherd gotować zdrowe i energooszczędne.

     

    ECOTHERM ® Allherd podstawy kapsuły glinu (uprzednio Ecoline)

    Jako zasadę Allherd miedzi Protherm® oszczędza również kapsułki na bazie aluminium energii Ecotherm® Allherd. Rozparzacz na najwyższym poziomie podłogi magazynuje ciepło absorbowane. Po kucharzy do gotowania, zasilanie może być zmniejszona. Przechowywane ciepła od teraz wspiera proces gotowania dostarczane są rzetelnie iw sposób ciągły do ​​jedzenia. W ten sposób, zasilanie może być zmniejszona lub zatrzymana przed końcem gotowania.

     

    3, warstwa materiału indukcji

    Produkty te łączą wysokiej jakości materiał 3 warstwy z indukcyjnym zewnątrz odpowiedniej warstwie ze stali nierdzewnej, aluminium rdzenia w środku i warstwą ze stali nierdzewnej w środku. Razem stanowią one szybkiej dystrybucji ciepła, magazynowania ciepła i efektywności energetycznej. Gwarantuje gotowania żywności bezpiecznej i smażenia.

     

    VPA zatwierdzony wydajność cięcia

    VPA sprawdza wydajność cięcia sklepu sztućce i produkcja sztućców. Ponad 2500 klientów na całym świecie polegają na doskonałej jakości i obiektywności badania i kontroli. Uszczelnienie VPA jakości potwierdza, że ​​wysoka wartość została umieszczona na użyteczność i bezpieczeństwo produktu poprzez regulacyjną Oprócz zgodności.

     

    Żeliwa i oddanych emalliertes żelaza

    Żeliwne i emaliowane żeliwne są jednymi z najstarszych materiałów verwanden w zakresie kuchennych. Żeliwo jest trwała i ma właściwość do przechowywania ciepła wprowadzonego przez długi okres i dostarczania równomiernie na dnie i bokach gotowania i smażone jedzenie. Od 19 wieku żelaza szarego, który jest stosowany w przemyśle spożywczym, pokrytej warstwą emalii lub uszczelnione. Przenikanie innych substancji, takich jak tłuszcze, w żeliwie nie jest już możliwe. Ponadto żeliwa przed korozją (rdzy) jest chronione. Szkliwo jest mieszanina krzemianów i tlenków metali, charakterystyki osiągnięte przez stopienie szkła wygląd podobny. Najbardziej powszechnym zjawiskiem czystego krzemianu można znaleźć w skalenia. Tusz stosowany do kuchennych emalii jest całkowicie wkładkę, czyli bez innych substancji reaguje z powłoką emaliową. Dlatego szkliwo jest całkowicie bezpieczny w użyciu w perspektywie zdrowia 

     

    EasyDrop

    „Easy drop”  funkcję wylewanie  umożliwia całkowicie bezpieczne i wygodne wylewanie z pokrywką.
     

     

    PTFE / PFOA darmo

    Opis poniżej.
     

     

    Powłoka Nonstick Siegutal

    Trwałe i bardzo odporne na ścieranie i odporne na ścieranie powłoki Siegutal przywieraniu.

     

    powłoka nieprzywierająca Siegutal +

    Siegutal Plus nieprzywierająca powłoka ma wysoką odporność na ścieranie, przy zachowaniu właściwości antyadhezyjną. Jest idealny do gotowania i Bratgeschirren nierdzewnej stali i aluminium uszczelniających.

     

    odpowiednim piecu

    produkt ten jest odporny na działanie ciepła i może być bezpiecznie stosowany w każdym piecu.

     

    indukcja

    Oprócz wszystkich popularnych typów pieców produkt ten jest odpowiedni dla płyt grzewczych indukcyjnych.

     

    można myć w zmywarce

    Gotowania i smażenia nadaje się do zmywarek.

     

    można myć w zmywarce

    Gotowania i smażenia można łatwo czyścić maszyn.

  • SeeNERGY
    Brak opisu
  • SEKIMAGOROKU
    Brak opisu
  • SEKIRYU
    Brak opisu
  • Selle Ma
    Brak opisu
  • SHARP
    Brak opisu
  • Shikisai
    Brak opisu
  • SILIT
    Brak opisu
  • Skeppshult
    Brak opisu
  • SMEG
    Brak opisu
  • Takeshi
    Brak opisu
  • TEKA
    Brak opisu
  • TOFLESZ
    Brak opisu
  • Tojiro
    Brak opisu
  • TOYOTA
    Brak opisu
  • Turboair
    Brak opisu
  • uCARE
    Brak opisu
  • VDB
    VDB
    Brak opisu
  • VENTA
    Brak opisu
  • Vestfrost
    Brak opisu
  • VINZER
    Brak opisu
  • Vornado
    Brak opisu
  • WHIRLPOOL
    Brak opisu
  • WMF
    WMF
    Brak opisu
  • Yamazaki
    Brak opisu
  • YAXELL

     

Kontakt ze sklepem

508458145 Tomek

zabudowa.agd@gmail.com

) -> <
Pobieranie danych...